Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar · Madde 9
9. Madde
İthalat ve transit ticaret işlemlerine ilişkin yurt dışına döviz ve Türk Lirası transferi bankalarca yapılır.
Sınav için özet
- Kural hem ithalat hem transit ticaret işlemlerini kapsar.
- Transfer edilebilen para hem döviz hem Türk Lirasıdır.
- Transferin bankalar aracılığıyla yapılması zorunludur.
Bu maddeyi öğrendin mi?
Bu maddeden 1 soru var. Ücretsiz kayıt ol; soruları çöz, hafıza notunu gör, yanlışların aralıklı tekrar planına düşsün.
Ücretsiz kayıt olResmî metin
Madde 9 – (Değişik: 08.02.2008 - 2008/13186 - BKK/4. md.)
(1) İthalat ve transit ticaret işlemlerine ilişkin yurt dışına döviz ve Türk Lirası transferi
bankalarca yapılır.
Döviz ödemesini gerektiren işlemler